Alternatieve plek gezocht voor crematorium Groningen - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Alternatieve plek gezocht voor crematorium Groningen

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De gemeente Hoogezand-Sappemeer gaat samen met Monuta kijken naar alternatieve locaties voor de bouw van een crematorium. Dat zei wethouder Frans Luijckx (foto, Lokaal Centraal) van Hoogezand gistermorgen , nadat zo'n 50 bewoners van de wijk De Dreven hem 380 handtekeningen tegen de bouw van het crematorium overhandigden. Mocht de gemeente de plannen doorzetten, dan zeggen de bewoners tot het eind toe te zullen procederen.

Luijckx zei dat de gemeente en Monuta een jaar lang hebben gezocht naar een geschikte plek voor een uitvaartcentrum. Locaties die in eerste instantie afvielen of niet beschikbaar waren, zullen nogmaals worden bekeken. "Maar een crematorium past niet op een bedrijventerrein of in een woonwijk. De locatie Drevenbos is nadrukkelijk gekozen vanwege de uitstraling. Het is een goede plek om afscheid te nemen."

De wethouder bestreed dat voor de bouw van het crematorium eenderde van het bos zou worden gekapt. "Het gebouw, de parkeerplaats en het strooiveld beslaan hooguit 13 procent. Bovendien heeft de gemeente een herplantplicht, die we ruimhartig zullen oppakken." Voor de inpassing van het crematorium in het bos neemt Monuta een landschapsarchitect in de arm.

Dat, zoals de protesterende bewoners beweren, het Drevenbos nooit bedoeld is om er iets te bouwen, weerlegt Luijckx door te zeggen dat 'situaties in de loop van de tijd veranderen'. Namens de bewonerscommissie De Dreven zei voorzitter Bert van Dijk dat Monuta gewoon een commercieel bedrijf is dat geld komt verdienen. "En daar is ons bos nooit voor bedoeld. Ons protest moet worden gezien als een duidelijk signaal; zoek naar alternatieven. Wij hebben niets tegen een crematorium, maar niet hier."
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content