Amsterdam noord krijgt zijn crematorium - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Amsterdam noord krijgt zijn crematorium

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De bouw van een crematorium in Noord gaat vrijwel zeker door. Nadat stadsdeel Noord al eerder toestemming had gegeven is de kans klein dat wethouder Lodewijk Asscher de bouw van het gemeentelijke crematorium in Noord zal tegenhouden. Asscher twijfelt niet aan de financiële onderbouwing van het stadsdeel dat met het crematorium het exploitatietekort op de bestaande begraafplaats wil ombuigen in een winstgevende voorziening.

Een groep bezorgde omwonenden van de Noorderbegraafplaats wijst de gemeente op de financiële risico's die ontstaan als de stadsdelen worden opgeheven. Bovendien menen de omwonenden dat geen rekening is gehouden met het geplande crematorium op Zorgvlied, het nieuwe crematorium in Zaandam en de plannen voor een particulier crematorium in Landsmeer, waar Amsterdammers ook terecht kunnen.

Asscher heeft met tegenzin beloofd de situatie nog eens te bekijken.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content