Crematorium in de startblokken - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium in de startblokken

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Het nieuwe crematorium Boschhuizen opent binnenkort officieel zijn deuren. Op zondag 17 april van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden tijdens een open dag een kijkje nemen in het crematorium, dat onderdeel uitmaakt van uitvaartonderneming DELA.

De  nieuwbouw aan de Spurkterdijk 40 bestaat onder meer uit ontvangstruimtes, familie- en rouwkamers, condoleanceruimtes, kantoren, een uitvaartcentrum, een aula met ruim 120 zitplaatsen  en een uitvaartlounge, waar de bezoekers na een crematie of een begrafenis op de naastgelegen begraafplaats Boschhuizen van een natje en een droogje kunnen genieten. De uitvaartlounge gaat na de ingebruikname zondags open van 14.00 tot 16.00 uur. “Ook wandelaars kunnen dan in deze horecaruimte terecht voor een hapje en een drankje”, zegt locatiemanager Elly Swinkels. Tevens wordt in de koffiekamers, naast de bestaande koffietafels, een uitgebreid horeca-assortiment aangeboden. DELA legt  bij Boschhuizen in het bestaande bos tevens een herdenkingsbos aan, waar de as van de overledene kan worden uitgestrooid. Afgelopen zaterdag werd in het nieuwe crematorium een proefdienst gehouden. “Nee, eigenlijk zijn we tijdens die dienst niet meer voor grote verrassingen komen te staan. Het is nu belangrijk om die laatste puntjes op de i te zetten”, zegt locatiemanager Elly Swinkels, die ruim acht jaar geleden samen met haar zus Gerrie dit megaproject in gang zette.  In het rolstoelvriendelijke gebouw gaan tien mensen aan de slag. “We rekenen op 500 crematies per jaar. Over een paar weken kan iedereen in deze uitvaartfaciliteit terecht om waardig afscheid te nemen van de overledenen.”  
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content