Weerstand tegen crematorium in Boxmeer - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Weerstand tegen crematorium in Boxmeer

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Buurtbewoners van uitvaartcentrum Schrijen aan de Hollesteeg in Boxmeer protesteren met een posteractie tegen de mogelijke komst van een crematorium in hun wijk. In de nabijgelegen Floralaan en aangrenzende straten hangen de posters vrijwel huis aan huis. In totaal zijn er 2500 posters verspreid.

Theo Seijs is een van de initiatiefnemers van de actie. Een crematorium hoort niet in een woonwijk, vindt hij. Bovendien wordt gevreesd voor meer verkeer en parkeerproblemen.

Uitbreiden crematorium
Het crematorium moet een uitbreiding worden van uitvaartcentrum Schrijen. "Stel, het gaat door", zegt Seijs. "Dan heb je straks een onvolledig crematorium. Een crematorium telt vier onderdelen: een aula, oven, een urnenmuur en strooiveld. De bouwaanvraag gaat alleen over de bouw van de oven. Straks moet ook nog het bosje langs de Beugenseweg worden gekapt voor de urnenmuur en het strooiveld."

De actiegroep wil ook handtekeningen inzamelen, om zo de uitbreiding van het uitvaartcentrum tegen te gaan.

Dood in de buurt
Eigenaresse Bianca Schrijen snapt de reacties wel, maar wil de bouw toch doorzetten. "Dat het een confrontatie zal zijn, begrijp ik. Maar de dood is al sinds 1996 in deze buurt, toen we ons hier als uitvaartcentrum vestigden. En daar wordt nu een proces toegevoegd. En dat is wellicht voor sommigen eng, want dat is het verbrandingsproces"

Bestemmingsplan wijzigen
Bij de gemeente is een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend. Daar is nog geen beslissing over genomen, omdat het bestemmingsplan daar niet in voorziet. De gemeente bekijkt nu of het bestemmingsplan te wijzigen is voor de bouw van de oven. Er staan verschillende inspraakavonden gepland. Het college heeft nog geen standpunt ingenomen.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content